Sunt Alina Demeter si sunt pasionata de business si cum pot afacerile sa-si creasca performanta gestionand cat mai bine finantele si riscurile.

Unul din motivele pentru care firmele nu reusesc sa performeze la maxim este lipsa unui proces de planificare si control a performantelor financiare.

Doresc ca mediul de afaceri romanesc, in special firmele mici si mijlocii, sa devina mai performant chiar si in conditii defavorabile.

De aceea dezvolt programe de training si furnizez servicii pentru a ajuta cat mai multe firme si profesionistii din cadrul lor sa-si optimizeze afacerea folosind tehnici de Controlling si Management Financiar pentru maximizarea performantei.

Cum putem lucra impreuna:

Daca doresti sa asimilezi abilitati prin parcurgerea unui program de training te invit sa vizualizezi cursurile disponibile pe acest site.

Daca nu ai timp sa parcurgi un training sau doresti sa lucram impreuna te pot ajuta cu solutii de consultanta pentru optimizarea performantei financiare in urmatoarele arii:

·     Implementarea unui proces de planificare si control bugetar

·     Analiza diagnostic financiara a firmei


Daca doresti sa lucram impreuna pentru implementarea acestor solutii trimite-mi un email la [email protected].

Planificare si control bugetar


Daca doresti sa cresti profitabilitatea firmei si esti in cautarea unei solutii probabil te-ai gandit deja la implementarea unui Proces de Bugetare in cadrul firmei.

Cum pot firmele sa-si maximizeze performantele financiare cu ajutorul procesului de planificare si control bugetar

Ca antreprenor sau manager de afaceri doresti ca firma sau ariile din responsabilitate sa aiba un profit cat mai bun, ideal in crestere de la o perioada la alta. Insa viitorul oricarei afaceri este un drum necunoscut si dificil din multe privinte. Daca acest obiectiv nu este corespunzator planificat si controlat el va ramane pentru multe firme doar un vis sau o dorinta neimplinita.

Bugetul este ca un GPS care ajuta managerii unei firme sa planifice si sa controleze drumul spre performanta dorita.


Controleaza si optimizeaza performanta

Avand acest instrument managementul firmei va putea sa controleze veniturile si costurile pentru a realiza un profit predictibil si in crestere si in acelasi timp sa previna riscurile financiare.

Firmele care au implementat un proces de planificare si control al performantei financiare au un avantaj competitiv avand predictibilitate si control asupra rezultatelor. De aceea este important ca managerii si profesionistii din cadrul firmelor sa posede abilitati de planificare si control iar firma sa utilizeze bugetul ca instrument de optimizare a activitatii.


Analiza diagnostic financiara a firmei


Daca doresti sa cresti performantele firmei si cauti solutii de optimizare a afacerii procesul de bugetare este un instrument foarte util. Insa pentru a imbunatati performantele firmei este important sa stim care este performanta actuala a firmei.

 

Cum poti vedea rapid starea de sanatate financiara a firmei

Cunoasteti care sunt ariile in care firma este in echilibru din punct de vedere financiar cat si situatiile de dezechilibru financiar care trebuie sa fie un semnal de alarma pentru management? Avand aceste informatii firma va putea sa ia cele mai bune decizii de optimizare.


Sanatatea Financiara a firmei


Instrumentul de analiza financiara utilizat in acest sens il reprezinta Analiza diagnostic financiara a firmei prin prisma indicatorilor financiari.

Firma poate sa fie intr-un dezechilibru financiar pe care sa nu-l cunoasca in faza incipienta si sa fie prea tarziu pentru a-l corecta sau sa-l poata corecta dar cu un pret foarte mare. Proverbul “e mai usor sa previi decat sa corectezi” se aplica si in acest caz.

Putem privi analiza indicatorilor financiari ai firmei similar cu un control general de rutina la doctor sau un set de analize de sange. Reprezinta un screening in urma caruia putem identifica potentiale riscuri pe care le putem investiga mai in detaliu prin alte metode.

Asadar ca punct de pornire pentru orice firma care doreste sa-si optimizeze performanta financiare recomand mai intai analiza diagnostic financiara.