Training Max Profit

Invata tehnici de monitorizare si analiza a performantei pentru Controlul si Maximizarea Profitului

Curs online. Pentru profesionisti financiari, manageri financiari sau operationali si antreprenori

Vrei sa cresti profitabilitatea si sa ai control asupra rezultatelor (chiar si in conditii nefavorabile)?

Vreti sa aveti o afacere profitabila dar v-ati confruntat cu situatii de genul?:

  • Nu stiti cum sa monitorizati performanta firmei si simtiti ca nu puteti controla profitul
  • Nu stiti care este evolutia performantei firmei in timp si vs alte companii similare
  • Nu reusiti sa atingeti obiectivele de profitabilitate
  • Firma nu genereaza rezultate predictibile. Aveti luni in care firma genereaza profituri mai bune dar si luni in care profitul este slab si nu stiti exact care sunt cauzele si ce trebuie schimbat
  • Ati facut anumite schimbari (ex. ati crescut vanzarile, ati introdus produse noi) care sperati sa genereze o crestere a profitului. Cu toate acestea acest obiectiv se lasa asteptat.

Aceste situatii le intalnim atunci cand performanta firmei nu este planificata si controlata corespunzator. Performanta financiara a firmei nu poate fi lasata la voia intamplarii si a deciziilor de moment.


Firmele care au implementat un proces de monitorizare si analiza a profitabilitatii au semnale rapide pentru riscuri si oportunitati de optimizare a profitului de aici rezulta un avantaj competitiv avand predictibilitate si control asupra rezultatelor.

De aceea este important ca managerii, profesionistii financiari si antreprenorii din cadrul firmelor sa posede abilitati de analiza si maximizare a profitabilitatii.

Acum poti sa inveti tehnici de monitorizare si analiza a profitabilitatii care te vor ajuta sa cresti profitul si sa ai control permanent asupra rezultatelor. Chiar si in conditii dificile asa cum se intampla in mediul de afaceri.

Daca esti hotarat inscrie-te la trainingul Controlul si Maximizarea Profitului (Max Profit) pentru a pune in aplicare cat mai repede aceste tehnici.

De ce unele afaceri au succes iar altele nu reusesc sa performeze

Ca manager intr-o firma esti evaluat si vei avea obiective legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate. Fara instrumentele potrivite nu vei avea o misiune usoara.

Ca antreprenor intr-o firma mica sau mijlocie din Romania deseori te lupti sa o scoti la capat ca sa poti plati toate taxele, cheltuielile si la sfarsitul lunii sa realizezi in plus si profit.

Daca urmaresti profitabilitatea firmei vezi ca sunt luni cand ai un profit dar in alte luni esti pe pierdere sau iti vine greu sa platesti datoriile din lipsa de cash. Nu intelegi care este cauza acestor variatii, ce a mers bine in firma si ce nu a mers bine si ce ar trebui sa faci ca firma sa aiba un profit previzibil si constant.

Daca nu urmaresti lunar profitabilitatea atunci e si mai riscant te poti trezi la sfarsitul anului ca esti pe pierdere sau ai un profit mic si la fel nu stii exact de ce si ce schimbari ar trebui sa faci pentru a creste performanta financiara.

Dar nu trebuie sa fie asa...

Cum pot firmele sa-si maximizeze performantele financiare

Fara o monitorizare si analiza a profitabilitatii realizate managementul nu va cunoaste cum performeza firma, care sunt ariile care performeaza bine si cele care au tras profitul in jos si care au fost cauzele pentru o performanta buna sau slaba si atunci nu vor putea lua deciziile corecte.

Inevitabil vor exista decizii nereusite, luate in pripa sau in baza instinctului si a crizelor de moment care incet incet isi vor pune amprenta pe profitabilitatea firmei

Iar profitul firmei este ca si combustibilul pentru o masina ...daca firma nu reuseste sa genereze suficient profit mai devreme sau mai tarziu va avea probleme in continuarea activitatii.

Ai nevoie de solutii care sunt validate si functioneaza, de tehnici care sa te ajute controlezi performantele financiare pentru a avea profit predictibil si performante constante.

Pentru a ajuta firmele si profesionistii din cadrul lor sa utilizeze aceste tehnici am am creat cursul Controlul si Maximizarea Profitului sau pe scurt Max Profit

Cateva cuvinte despre mine

Sunt Alina Demeter si sunt pasionata de business si cum pot afacerile sa-si creasca performanta gestionand cat mai bine finantele si riscurile.

Am castigat experienta lucrand in diferite firme multinationale in domeniul Managementului Financiar si Managementul Riscurilor. Astfel am avut sansa sa cunosc afacerile atat din perspectiva financiara si a cifrelor dar si din perspectiva operationala si a proceselor de business.

Din dorinta de a impartasi cunostintele asimilate intr-o maniera mult mai pragmatica, am creat in 2010 blogul de educatie financiara www.alinademeter.ro si canalul de educatie financiara pentru succesul afacerilor www.finance-edu.ro.

De atunci public articole si dezvolt programe de training din aria Controlling si Management Financiar intr-un limbaj mai putin tehnic, cat mai orientate pe business si cu aplicabilitate concreta in afaceri.

Doresc ca mediul de afaceri romanesc, in special firmele mici si mijlocii, sa devina mai performant chiar si in conditii nefavorabile. In acest sens ambitia mea este de a ajuta cat mai multe firme si profesionistii din cadrul lor cu educatie financiara pentru succesul afacerilor.

Descrierea cursului

Trainingul Max Profit este un curs online sub forma a 6 module ce includ lectii video inregistrate, exemple practice explicate si exercitii de practicat individual.

Participand in acest program vei invata pas cu pas aplicat pe diverse exemple practice cum putem monitoriza si analiza profitul prin diferite metode care au ca scop controlul si maximizarea performentei financiare, ca apoi sa poti aplica aceste tehnici imediat in business.

Daca esti profesionist financiar, manager non-financiar, manager general sau antreprenor si doresti sa:

  • Sa ai control si predictibilitate asupra profitului si sa intelegi care sunt factorii care impacteaza pozitiv sau negativ acesta pentru a lua decizii de optimizare
  • Sa ai semnale rapide atunci cand profitabilitatea este sub asteptari, sa identifici cauzele si sa poti lua masurile necesare
  • Sa stii care este evolutia performantei firmei in timp si vs alte companii similare
  • Sa identifici oportunitati de maximizare a profitului
  • Sa atingi obiectivele de profitabilitate chiar si in conditii nefavorabile
  • Sa controlezi obiective legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate.

acest curs este pentru tine.

Programul este gandit sa fie cat mai practic si flexibil pentru a fi potrivit oamenilor ocupati si in miscare si poate fi parcurs in ritmul propriu. Poti participa de oriunde atata timp cat ai un calculator si acces la internet.

Ce vei primi:

  • Acces la platforma de training online unde poti accesa inregistrarile video si celelalte resurse aferente celor 6 module
  • Modele in Excel cu instructiuni atasate care te vor ajuta in practica pentru a calcula indicatorii si tehnicile invatate
  • Exercitii practice dupa fiecare Modul pentru a putea exersa imediat conceptele invatate.
  • Practica a fost structurata pe mai multe nivele pentru a avea eficacitate maxima. Astfel exercitiile includ Modele de calcul, studii de caz cu informatii date si studii de caz cu instructiuni atasate pentru ca tu sa poti aplica conceptele in situatia ta concreta.

Vei putea parcurge foarte usor continutul prin video scurte de 10-15 minute si vei putea urmari progresul.

Ai nevoie de aproximativ 1.5-2 ore pentru a finaliza fiecare modul. Fiind un curs online poti parcurge trainingul in ritmul propriu si vei avea acces la materiale pe termen lung. In functie de cat de ocupat esti poti targeta sa parcurgi 2 module pe saptamana sau sa parcurgi mai rapid cursul.

Cui se adreseaza

Cursul se adreseaza echipelor din companii care au responsabilitati financiare, de bugetare, controlul costurilor si profitabilitatii in obiectivele de evaluare.

Beneficii:

  • Profesionistii Financiari (contabili, consultanti, controlleri) vor dobandi abilitati in ceea ce priveste monitorizarea si analiza profitabilitatii firmei, pregatirea de rapoarte financiare care sprijina managementul in controlul si optimiza profitabilitatii
  • Managerii Operationali (Non Financiari) si antreprenorii vor stapani concepte de baza legate de monitorizarea si analiza profitabilitatii firmei si vor dobandi aptitudini de analiza si interpretare rapoarte financiare in scopul deciziilor manageriale. Astfel vor putea sa controleze obiectivele legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate
  • Aceste cunostinte vor ajuta Profesionistii Financiari juniori si seniori sa progreseze in cariera spre o pozitie de Controller sau Manager Financiar/CFO.
  • Managerii vor intelege modelul de Cont de Profit si Pierdere, indicatorii de profitabilitate precum si diverse tehnici de control si maximizare a profitului. Vor putea analiza diverse scenarii de business / idei de proiecte sau schimbari din perspectiva profitabilitatii pentru a lua deciziile corecte de optimizare a afacerii
  • Cele doua echipe Financiar si Non Financiari vor avea un limbaj comun si o comunicare eficienta si vor putea lucra in echipa pentru a creste performantele firmei.


Ce vei invata in fiecare modul:

L1. De ce este important sa masuram profitabilitatea firmei si care este raportul financiar folosit. In acest modul vom intelege raportul financiar Contul de Profit si Pierdere sau P&L si vom explica de ce Profitul nu este egal cu Cash-ul.

L2. Cat de profitabila e firma per total? Pentru a putea intelege factorii care au facut ca firma sa realizeze un anumit profit sau pierdere si cum putem optimiza profitul in acest modul vom invata calculul si analiza profitabilitatii prin prisma indicatorilor de profitabilitate.

L3. O intrebare importanta pentru management este "Cat de mult trebuie sa vindem pentru ca firma sa devina profitabila (profit zero) sau sa atinga un profit targetat?". In acest modul vom invata calculul Pragului de Profitabilitate si analiza cost -volum-profitabilitate.

L4. Analiza profitabilitatii si explicarea variatiilor. Pentru a sti care este performanta financiara a firmei in timp si vs alte companii similare vom invata tehnica de analiza a profitabilitatii si identificarea cauzelor care au dus la o profitabilitate mai buna sau mai slaba decat ne asteptam.

L5. Care sunt segmetele care au profitabilitate buna si cele care trag profitul in jos. Daca firma monitorizeaza profitul doar la nivelul intregii firmei nu vor exista informatii suficiente pentru a determina ariile care au performat bine si cele cu performanata slaba. In acest modul vom invata metoda de monitorizare a profitabilitatii pe centre de responsabilitate.
L6. Cum intelegem modelul de profitabilitate si Tehnici de maximizare a profitului. Intelegerea modelului de business si profitabilitate specific firmei este o conditie esentiala in maximizarea profitului. Profitul este impactat de multi factori pe care ii vom analiza cu scopul de a optimiza profitul.

Poti vizualiza mai jos continutul fiecarui Modul si poti testa gratuit lectia L2_1


Continutul Cursului


  Introducere din partea autorului
Disponibil in zile
zile dupa inscriere

La sfarsitul acestui curs vei:

  • Intelege si vei putea analiza raportul financiar Profit si Pierdere (P&L) si indicatorii de profitabilitate care monitorizeaza performantele firmei
  • Intelege cum se monitorizeaza profitabilitea interna pe centre de responsabilitate si cum identificam segmentele de business sau produsele care au profitabilitate buna si cele care trag profitul in jos
  • Putea controla obiectivele legate de controlul costurilor si a profitului si vei putea lua decizii corecte de optimizare a profitului
  • Sti cat trebuie sa vanda firma pentru a fi profitabila sau sa atinga profitul dorit prin calcularea pragului de profitabilitate (Break Even Point)
  • Vei intelege modelul de profitabilitate si factorii care influenteaza profitul pentru ca apoi sa-i iei in considerare in deciziile de optimizare a profitului
  • Putea lua decizii in baza unei analize din perspectiva financiara si nu in baza unor presupuneri, instinct sau crize de moment.

Monitorizarea si analiza profitabilitatii este o abilitate care poate fi invatata de orice profesionist, manager sau antreprenor. Nu trebuie sa fii un expert in business. Acest curs te va invata pas cu pas cum sa faci acest lucru.

Cu aceste abilitati asimilate vei avea o misiune mai usoara pentru controlul si optimizarea performantei financiare.

Cum ma inscriu in program

Inscrierea in program se face prin achitarea cursului in avans in acest magazin online. Aici puteti face plata cu cardul. In urma achitarii vi se va cere sa va creati un cont cu adresa de email si parola. Cu ajutorul contului creat veti putea accesa platforma de training la adresa (www.finance-edu.ro) si veti avea acces imediat la curs si resursele aferente.

Daca doriti factura pe firma sau sa platiti prin ordin de plata va rog sa trimiteti mai intai un email pe adresa [email protected] cu detaliile firmei necesare pentru a se emite o proforma.

In urma achitarii proformei vei primi factura si acces la platforma online unde vei putea parcurge cursul. Daca platiti prin ordin de plata accesul la curs dureaza un pic mai mult pentru ca procedura nu este automata ca in cazul platii cu cardul.

Garantii:

Depun un efort considerabil pentru a-ti furniza cele mai bune programe de training cu aplicabilitate in practica.

Totusi daca ai parcurs primele 2 Module din program si nu esti multumit poti sa-ti recuperezi banii integral in 30 zile de la achizitionare.

Cateva impresii de la cititori si cursanti:

”Foarte interesant blog-ul si cursurile, informatiile prezentate sunt bine documentate, in special pe partea de analiza financiara”

“Informatii bine structurate si utile chiar si pentru cei a caror formatie profesionala nu tine de zona financiar-contabila, dar care interactioneaza cu aceste aspecte”

„Va multumesc respectuos pentru toate aceste informatii pertinente si perfect structurate. Sunteti o Profesionista prin Excelenta !”

Iti multumesc ca esti interesat in dezvoltarea personala si a firmei si te astept cu drag la acest curs.

Poti incepe acum!